Voorwaarden

Vanwege het welzijn van mijn dieren stel ik bepaalde voorwaarden aan de nieuwe eigenaren om zeker te zijn dat mijn hamsters goed terecht komen.

-minimaal een kooi/aquarium/terrarium van 100x50x50cm (LxDxH) of terwijl 5000 vierkante centimeter en een wiel van minimaal 28cm doorsnee voor de Syrische hamster en minimaal 70x50cm (LxD) en een looprad van minimaal 23cm doorsnee voor Chinese dwerghamsters (Verdiepingen en gekoppelde kooien tellen niet mee). Groter is altijd beter. Hamsters zijn misschien kleine diertjes, maar lopen kilometers in 1 nacht en die energie kunnen ze niet allemaal kwijt in een wiel zeker niet als ze daar niet met rechte rug in kunnen lopen. Wat voorbeelden van geschikte verblijven staat bij het overzicht van geschikte verblijven.

-Het is verboden om met mijn hamsters te fokken zonder toestemming. Dit omdat er al zo veel ongewenste hamsters zijn en veel mensen helaas heel erg de risico’s onderschatten en wat je moet weten over fokken. Zo is er altijd een risico dat de moeder en/of jongen het niet redden en kan je makkelijk een combinatie van ouders maken die voor witte oog loze jongen zorgt als je niet weet wat je doet. Zo zijn er nog veel meer dingen te noemen.

-Doe je je hamster om wat voor reden dan ook weg? Overleg dit dan altijd eerst even met mij. Meestal kan de hamster gewoon weer terug komen bij mij en stel dat dit uitzonderlijk niet zo is kunnen we samen een andere oplossing zoeken. Zo voorkomen we dat de hamster bij een verkeerde eigenaar terecht komt of bij een fokker met verkeerde bedoelingen. Ook hou ik op deze manier zicht op mijn lijnen.

-Ik wordt graag op de hoogte gehouden over de ontwikkeling van de diertjes en eventuele problemen. Het moet dus geen probleem zijn om mij op de hoogte te houden of als ik om een foto vraag dat dat ook geen probleem is.

-Dat je met de hamster naar de dierenarts gaat als hem of haar iets mankeert. Ook al is er alleen maar twijfel. Hamsters laten het niet snel zien omdat het prooidieren zijn, maar ze kunnen wel degelijk pijn lijden terwijl het lijkt van niet.

-Syrische hamsters en Chinese dwerghamsters zijn solitaire dieren wat betekend dat ze alleen leven. Ze komen alleen bij elkaar om te paren en daarna gaan ze weer direct uit elkaar. Mamma brengt het nest alleen groot. Ze gaan dus alleen weg als ze een eigen verblijf krijgen. Worden ze samen gezet loop je een grote kans snel 2 dode of zwaar gewonde hamsters te hebben ongeacht de combinatie van geslacht. Een enkele keer gaat het goed, maar dan moet je jezelf toch af vragen wil ik dit risico lopen en maak ik de hamster er blij mee? Het kan ook aan het begin goed gaan en daarna gaat het fout en dan ben je er vaak te laat bij. Het is dus zeker niet zielig om deze soort alleen te houden. Het tegenover gestelde zelfs.

-Reserveren van een hamster kan. Ik werk met een reserveringlijst. Ik vraag dan een aanbetaling van €10,00. Ik doe niet aan aanbetaling terug geven. Ook niet wanneer er van mijn kant wordt geannuleerd, omdat er tegen beter weten in toch een te klein hok is aangeschaft. Er zijn te vaak mensen die ondanks dat ze op de hoogte zijn van de voorwaarden toch een 80cm verblijf, 100x40cm of kleiner aanschaffen voor een Syrische hamster en dan boos worden als de reservering van mijn kant wordt geannuleerd. Minimaal 100x50cm (LxD) is minimaal 100x50cm (LxD). Geen uitzonderingen!

Ukken Rosie x Ollie