Verschil tussen een mannetje en vrouwtje

Ik krijg regelmatig de vraag wat het verschil is tussen een mannetje en een vrouwtje bij Syrische hamsters. Veel mensen willen een mannetje, omdat ze lezen dat mannetjes rustiger zijn. Dit is gedeeltelijk waar, maar is ook afhankelijk per diertje. Daar naast moet je bedenken dat dat ook een keer zijde heeft. Persoonlijk denk ik dat het maar net is wat je zelf fijn vindt. Hier onder een opsomming van de verschillen.

-Mannetjes zijn vaak wat rustiger, maar het nadeel daar van is dat ze vaak in het verblijf ook minder actief zijn waar door je ze minder ziet. Vrouwtjes zijn vaak actiever wat als voordeel heeft dat ze vaak ook meer te zien zijn dan mannen. Op de hand merk ik niet zo perse verschil tussen man en vrouw. Vrouwtjes zijn door hun hoge energie gehalte vaak wel wat lastiger goed bezig te houden in hun verblijf.

-Mannetjes zijn vaak wat minder pittig dan dames. Dames hebben de neiging het wat sneller te laten blijken als ze het er niet mee eens zijn. Dit weten ze prima duidelijk te maken zonder te bijten.

-Vrouwtjes zijn eens in de 4 dagen willig waar door ze wat sterker kunnen ruiken. De sterkte van de geur verschilt per vrouwtje. Mijn eigen ervaring is dat ik het alleen ruik als ik mijn neus dicht bij hun hou. Niet dat je ze door heel de kamer ruikt ofzo.

-Natuurlijk geld voor alles dat het ook altijd verschilt per individu en dat het niet altijd geslachtsgebonden is.

Penny met haar ukken Februari 2020