Over mij

Even voorstellen!

Mijn naam is Kim. Momenteel ben ik woonachtig in Leidschendam. Van jongs af aan ben ik al een echte dierenliefhebster en ik heb dan ook naast mijn hamsters nog een hondje genaamd Luca (Overleden 21-12-23), een paar Afrikaanse dwergrelmuizen en 2 konijnen genaamd Spritzee en Pim. Mijn 2 andere en eerste konijnen Dopey en Carlijn (links op de foto) zijn helaas in Februari 2023 overleden op bijna 10 jarige leeftijd. Mijn droom is een eigen Old English Sheepdog (Bobtail) puppy, maar dit blijft voorlopig nog even een droom.

Mijn eerste hamster kwam er toen ik 18 jaar was. Destijds liep ik stage in een dierenwinkel en daar viel ik op een Syrische hamster dame die daar nog zat. Zodra ik thuis kwam ben ik me gaan inlezen. Nadat ik mezelf had in gelezen begreep ik dat het niet zo slim was om haar uit een dierenwinkel te halen, dus ging ik voor een andere hamster naar een fokker. Dit werd een Goud/Wildkleur langhaar dame die de naam Eevee kreeg. Zij heeft als eerste hamster gelijk volop mijn hart weten te veroveren.

Al snel volgde nadat ik mezelf goed had in gelezen over fokken en genetica van de Syrische hamster een 2de hamster van de zelfde fokker genaamd Caiden. Hij was een Donker sepia Roan langhaar mannetje. Dit werd mijn eerste fok duo.

Mijn eerste nest Syrische hamsters werd geboren op 27-09-2016.

Halverwege 2020 kwam de eerste Chinese dwerghamster hier wonen. Omdat ze zo leuk zijn en helaas nog weinig gefokt en gehouden worden ben ik naast de Syrische hamsters ook Chinese dwerghamsters gaan fokken met de voornemens om betere lijnen op te zetten en hun bekendheid te vergroten.

Op 19-09-2021 werd mijn eerste nestje Chinese dwerghamsters geboren.

Helaas zijn al mijn Chinese dwerghamsters in 2023 overleden aan een virus of bacterie waardoor de fok van de Chinese dwerghamster momenteel stil staat. Dit wil ik over een tijdje weer oppakken.