Een hamster reserveren.

Ik werk met een reserveringslijst. In principe werk ik vaak al met reserveringen voor een specifiek nest. Reserveren geeft garantie op een uk. Meestal is dit voor het gekozen nest. Een enkele keer wanneer het aantal jongen na circa 2 weken nog minder is geworden kan het voorkomen dat ik helaas mensen moet doorschuiven naar een volgend nest, maar in principe is dit zeldzaam. Hoe eerder je reserveert hoe groter je keuze uit het nest. Wel vraag ik een aanbetaling bij reservering om onnodig annuleren te voorkomen. Ik doe dan ook niet aan aanbetalingen terug geven.

Natuurlijk kan je er ook voor kiezen om niet te reserveren en af te wachten tot de ukken groter zijn. Wel is de kans op een uk dan een stuk kleiner en als er toch nog ukken vrij zijn is je keuze beperkter, maar meestal zijn alle ukken gereserveerd voor ze mogen verhuizen.


Zo reserveer je een hamster:

 1. Je stuur een een bericht via mijn hamstery Facebook pagina of vul het contact formulier in op deze website met je verhaal.
 2. Wil je reserveren? Geef dit dan aan.
 3. Voordat ik je ook daadwerkelijk op de lijst zet zal ik nog wat dingen vragen, zoals de volgende punten.
  • Of je de voorwaarden hebt gelezen en of je hiermee akkoord gaat.
  • Als er al een verblijf aanwezig is zal ik foto’s vragen van je verblijf met rolmaat ernaast voor de lengte en diepte van het verblijf. Heb je nog geen verblijf, maar accepteer je de voorwaarden? Dan kan ik je ook op de lijst onder de voorwaarden dat ik als nog de foto’s ontvang voordat de hamster wordt opgehaald.
  • Eventuele voorkeuren
  • Je mobiele nummer en naam
  • De aanbetaling van €10,00.
 4. Als je op de lijst staat voeg ik je toe aan de groep app van het nest. Voor ieder nest heb ik een aparte groep waar ik alle gemaakte foto’s en video’s deel van de kleintjes. Zo kan je de kleintjes goed volgen terwijl ze opgroeien.
 5. Als alle kleuren en geslachten van de kleintjes bekend zijn en ik zelf heb gekozen welke uk ik houdt worden de kleintjes verdeeld op volgorde van reserveren, zoveel mogelijk rekening houdend met iedereen zijn voorkeuren.

Persoonlijk kiezen op basis van een klik doe ik niet. Dit, omdat ze op zo een jonge leeftijd nog volop in ontwikkeling zijn en nog niet heel duidelijk hun eigen karakter hebben. Hierdoor wordt dan altijd als nog op uiterlijk gekozen. Daarnaast blijft het een moment opname.